Oppsummering av Webdagene

Forrige uke var jeg og 799 andre på Webdagene, arrangert av Netlife Research. Webdagene er en fagkonferanse for bransjefolk som jobber med ulike aspekter av weben. Som student og snart jobbsøker var det utrolig nyttig og lærerikt å delta.

Jeg skal oppsummere høydepunktene av to dager med foredrag og fest. Her er de tre foredragene som har inspirert meg mest.

Nir Eyal: Lag vanedannende produkter!The Hook

Nir Eyal er foredragsholder på Standford University og har skrevet boken “Hooked: How to Build Habit-Forming Products”. Han åpnet showet med et retorisk sterkt foredrag om hvordan man oppnår en “hook” som sørger for vanedannelse rundt et produkt. Om en av disse stadiene ikke oppfylles vil muligheten for den vanedannende effekten minskes.

Interessant fordi: Det gir et innblikk i hvordan tjenester som Facebook har oppnådd den posisjonen de har både på markedet og i våre liv.

Ana Andjelic: En digital verktøykasse for merkevarer

New York baserte Ana Andjelic er ledende innen digital strategi, og kom til Webdagene for å snakke om hvordan enkelte merkevarer har greid å skape opplevelser og ikke bare produkter for sine brukere. Hun viste til merkevarer som Uber og Airbnb som unngår å definere seg selv innenfor tradisjonelle markeder men heller skaper sine egne markeder.

Interessant fordi: Tankene om å vektlegge brukeroppleveler støtter opp under filosofien til tjenestedesign, som handler om å skape en helhetopplevelse for brukerne. Utrolig spennende! 

Brad Frost: Lær deg atomisk design + åpen som standard

Brad Frost var kanskje den mest inspirerende foredragsholderen for den som elsker visjonære idealister. Brad er framdriveren aven ny måte å tenke design på, videre fra responsivt design. I dagens samfunn må webdesignere forholde seg til skjermer i ulike størrelser, og bør løsrive seg helt fra å designe til konkrete størrelser men heller jobbe med å bygge opp grunnelementer.

When you are finished changing, you are finished. – B. Franklin

Brad avsluttet Webdagene med med sitt andre foredrag som handlet om framtiden til World Wide Web og åpen som standard. Det handlet ikke kun om åpne kilder, som jo var en viktig del av budskapet hans, men det handler om å ha en gjennomgående åpen tilnærming til kreativt arbeid som en mulighet for læring og deling. Han oppfordret designere til å dele uferdige skisser og teknikere til å dele koder så vi sammen kan skape bedre løsninger.

Ideas are ment to be ugly.- Brad Frost

Interessant fordi: Tanken om at man holde på gode løsninger selv uten å dele har vært rådendne lenge, men jeg tror som Brad at man sammen både kan skape bedre produkter og en bedre verden og at dette ikke vil gå på bekostning av business. Ta Tesla som åpner sine pantenter for andre å forbedre som eksempel. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s